Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Zúbky sú už prerezané? Takto vyzerá ich správne čistenie

Máte doma drobčeka, ktorému sa konečne úspešne prerezali všetky mliečne zúbky? V tom prípade vás určite zaujíma, ako ich správne čistiť. Radi vám poradíme.

Mliečne zúbky sa deťom začínajú prerezávať obvykle v šiestom až ôsmom mesiaci. Tento proces je často sprevádzaný horúčkami, hnačkami a celkovým nepokojom dieťatka. Preto si množstvo rodičov po prerezaní mliečnych zúbkov zaslúžene vydýchne.

S novým chrupom ich bábätka, ich však čaká aj nová rodičovská povinnosť. Jeho čistenie. Povedzme si teraz niečo o tom, ako vlastne po správnosti na to. :)

Začnite pomaličky. Aj s náprstnými zubnými kefkami

S čistením treba začať už vtedy, keď sa prerežú prvé mliečne zuby. Máte dve možnosti, ako tieto zúbky správne čistiť. Využiť môžete:

-       špeciálne obrúsky na zuby a ďasná – áno, dobre čítate, špeciálne. Určite vám záleží na tom, čo dáte vášmu drobčekovi do úst. My vám radi poradíme bezpečné riešenia. Prvé zúbky môžete zo začiatku čistiť našimi maximálne bezpečnými obrúskami na zuby a ďasná. Tie sú vyrobené zo 100 % jemnej bavlny. Ich povrch je jemný, hebučký a príjemný,

-       náprstné zubné kefky – pod týmto slovným spojením sa skrýva silikónová zubná kefka na prst. Zubné kefky na prst Jack N´Jill boli navrhnuté na efektívny a jednoduchý štart ústnej hygieny vášho drobčeka. Takáto kefka je bezpečná, hygienická a vhodná pre bábätká od 6 do 18 mesiacov.

Keď sa vášmu dieťatku prerežú aj zadné mliečne zúbky a začne vás počas čistenia náprstnou kefkou veselo „obhryzkávať“, je to znamenie, že už nastal čas začať s používaním klasickej zubnej kefky určenej pre deti. Viete, ako taká kefka vlastne vyzerá? :)

Ideálna zubná kefka pre vášho drobčeka

Samozrejme, malo by ísť o kefku určenú pre deti. Takáto kefka sa zväčša vyznačuje tým, že má ergonomicky tvarovanú rúčku, mäkké štetinky a krátku zaokrúhlenú hlavičku. To sú len základné vlastnosti detskej zubnej kefky. Zubná kefka Jack N´Jill je však okrem toho aj biologicky rozložiteľná a hravá svojím dizajnom.

Rúčky našich zubných kefiek sú vyrobené z kukuričného škrobu, mäkké štetinky majú nylonový pôvod a počas celej výroby zubných kefiek JackandJill sa nepoužilo žiadne PVC ani BPA, takže vášmu dieťatku nehrozí vôbec žiadne nebezpečenstvo. Navyše, naše kefky sú kompostovateľné a rozložia sa už za 90 dní.

Je celkom jasné, že najprv budete vášmu dieťaťu kefkou zuby čistiť vy. A to minimálne dvakrát denne (ráno a večer po jedle), i keď odporúčaná frekvencia čistenia zúbkov je po každom jedle. Rodič by mal svojmu dieťatku zúbky čistiť približne do tretieho roka života. Potom už má váš drobček o čosi lepšiu motoriku a zvládne to aj sám. Avšak nie tak celkom. :)

Zúbky určite treba aj potom dočisťovať. Dokedy, to je individuálne ako každé jedno dieťatko. Očistené zúbky však treba kontrolovať aj potom, keď ich čistenie už vaša malá slečna či mládenec zvládajú aj sami.

A čo zubná pasta?

Zubnú pastu nemusíte pridať okamžite spolu so zubnou kefkou. Spočiatku vám postačí len čistenie kefkou a vodou. Keď si však dieťatko trocha zvykne, že náprstnú kefku už nahradila tá tradičná, môžete pridať aj zubnú pastu.

Tu však pozor! Nie každá zubná pasta je vhodná pre dieťa. A niekedy ani tie, ktoré sú určené pre deti, nie sú pre ne vôbec ideálne. O tom, ako na výber tej správnej zubnej pasty pre vaše dieťa sme už písali v našom prvom článku.

Čítajte nás pravidelne a garantujeme vám, že ústnu hygienu vášho drobčeka s našou pomocou určite zvládnete. :)