Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Vďaka Zúbkovej víle sa naučíte správnemu čisteniu zúbkov. Ako?

Vaše deti stále spomínajú Zúbkovú vílu, vy však neviete, o čom hovoria? Ak sa už blíži čas vypadávania mliečnych zúbkov vašich najmenších, je najvyšší čas, aby ste sa so Zúbkovou vílou zoznámil

Kto je Zúbková víla?

Zúbková víla nie je žiadnym výmyslom posledných rokov. Deti v okolitej Európe, Amerike či v Anglicku navštevuje už prakticky odjakživa. K nám a našim najbližším susedom sa však dostala až v posledných rokoch.

Ide o vílu (jej podoby sú rôzne a je v podstate len na dieťatku, ako si ju predstaví), ktorá sa v noci vkradne do detských izbičiek a odnesie si so sebou ich vypadané mliečne zúbky. Za odmenu deťom však nechá pod vankúšom darček. Aký, to je už na fantázii rodičov. V niektorých rodinách Zúbková víla odmení len prvý vypadnutý zúbok, v iných dieťa dostane darček za každý mliečny zúbok, ktorý stratí.

Ako vám môže Zúbková víla pomôcť?

Možno sa vám zdá predstava toho, že pri čistení zúbkov vašich drobčekov vám môže pomôcť nejaká vymyslená postavička absurdná. Zúbková víla však skutočne má svoje opodstatnenie aj v tomto smere. Celkom stačí, ak deťom poviete, že Zúbková víla odmení vašich drobcov len v takom prípade, že mliečne zúbky, ktoré im vypadnú, budú zdravé.

Tak dieťatko získa motiváciu k tomu, aby si pravidelne a poriadne čistilo zúbky, prípadne sa už viac možno nebude až tak vzpierať, keď príde čas na čistenie. Metód, ako naučiť vaše dieťatko správnemu čisteniu zúbkov, je viacero. Ak potrebujete poradiť a Zúbková víla nestačí, prečítajte si náš starší článok, v ktorom sme o tejto problematike už písali.

Náš tip: Kam umiestniť vypadnuté zúbky

Zdravé vypadnuté mliečne zúbky si tiež zaslúžia miesto, kam ich uložíte a kde si ich Zúbková víla zaručene nájde. Skvelou pomôckou môžu byť aj naši strážcovia zúbkov. Vrecúška vyrobené zo 100-percentnej organickej bavlny sú ideálne na uloženie vypadnutého zúbka. Takéto pekné vrecko si Zúbková víla zaručene všimne a počas noci zúbok vymení za magický darček. :)

Vneste do života vašich detičiek troška mágie. Vďaka Zúbkovej víle sa budú nielen cítiť ako v skutočnej rozprávke, ale aj sa naučia, že zúbky si treba pravidelne čistiť. Tak prečo to neskúsiť? :)

Motivujte vašich najmenších

O tom, že aj vďaka Zúbkovej víle rodičia učia deti správnym hygienickým návykom, môže svedčiť aj video od jedného talentovaného otecka. Ten takisto tvrdil svojim deťom, že ak im vypadnú zdravé zúbky, Zúbková víla ich v noci navštívi a odmení špeciálnym darčekom. A zašiel až tak ďaleko, že v noci, keď jeho malý synček zaspal s vypadnutým zúbkom pod vankúšom, nakrúcal ho a video následne upravil tak, aby sa na ňom objavila „skutočná“ Zúbková víla.

Skúste toto video pustiť aj vašim drobcom. Ono môže byť takisto vhodnou motiváciou. Ak si budú zúbky umývať a vypadnú im zdravé, tiež ich v noci navštívi táto zázračná bytosť. :)

zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=BAXVgbM58IQ