Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Uznávaná austrálska detská značka Jack N‘ Jill získala certifikát Ecocert Greenlife podľa štandardu zubných pást COSMOS

Jack N‘ Jill Kids, uznávaná austrálska značka prírodnej starostlivosti o ústnu dutinu, získala za svoj najpredávanejší rad prírodných zubných pást certifikát COSMOS Natural Standard Ecocert. Organizácia Ecocert je popredným svetovým špecialistom v certifi- kácii udržateľných postupov a ekologických produktov.

Rachel a Justin Bernhautovci, zakladatelia Jack N‘ Jill Kids, prišli s poslaním vyrábať také produkty, ktoré spĺňajú najvyšší možný štandard z hľadiska bezpečnosti, účinnosti a ochrany životného prostredia. „Vytvorili sme Jack N‘ Jill, aby sme zmenili trend priemyslu, ktorý pri výrobe tovaru pre bábätká a deti zbytočne používa škodlivé chemikálie. Okrem toho sme vyvinuli biologicky rozložiteľné zubné kefky, ktoré ponúkajú riešenie ekologickej katastrofy, ku ktorej dochádza na našej planéte kvôli klasickým plastovým kefkám.“

„Dá sa s tým však niečo robiť – Ecocert predstavuje certifikáciu zlatého štandardu, o ktorú by sa mali usilovať všetky firmy z oblasti osobnej hygieny. Snažíme sa povzbudiť nákupcov z globálnych podnikov, aby v tomto smere  konali odhodlane a zodpovedne. Žiadaný spotrebný tovar by mal byť bezpečný a vyrobený z kvalitných surovín,“ uvádza Justin Bernhaut.
Celkovo 5 miliónov produktov, ktoré by inak skončili na skládkach, sa spoločnosti Jack N‘ Jill Kids podarilo tohto osudu ušetriť. Vďaka svojim ekologickým a netoxickým produktom tiež ušetrili naše vodné toky tisíce litrov škodlivých toxických látok.

„Stále hľadáme spôsoby, ako inovovať a vylepšiť výrobu a balenie tovaru – chceme, aby si naše deti v každodennej starostlivosti o seba osvojili lepšie návyky, ktoré si nebudú vyberať skrytú daň ani na tele, ani na Zemi. To je naše poslanie.“
 
Zubnú pastu Jack N‘ Jill je možné dostať tak v množstve obľúbených príchutí, napr.: jahoda, banán, lesná zmes, žuvačka, lahodný koktail, malina, čučoriedka, čierna ríbezľa, ako aj bez príchute. Nové balenie všetkých spomenutých sa bude pýšiť logom COSMOS Natural Ecocert.
 
O Ecocerte
Organizácia Ecocert patrí medzi popredných svetových odborníkov v certifikácii udržateľných výrobných postupov a je zastúpená v 130 krajinách sveta. Bola založená v roku 1991 vo Francúzsku a stala sa jednou z najväčších ekocertifikačných organizácií a tiež jednou z najznámejších značiek v oblasti štandardizácie prírodnej kozmetiky.

Certifikácia COSMOS zaručuje:

  • Ekologické výrobné a spracovateľské postupy, ktoré zároveň rešpektujú ľudské zdravie.
  • Vývoj konceptu tzv. zelenej (udržateľnej) chémie.
  • Zodpovedné využitie prírodných zdrojov.
  • Rešpekt k biologickej rozmanitosti.
  • Výrobky bez parabénov, fenoxyetanolu, parfumácie a syntetických farbív.
  • Absencia GMO (geneticky modifikovaných organizmov).
  • Recyklovateľné obaly.

 O Jack N‘ Jill

Zakladatelia Rachel a Justin Bernhautovci založili spoločnosť Jack N‘ Jill kvôli inovácii zdravších a udržateľnejších alternatív v starostlivosti o ústnu dutinu.

Každý produkt z radu Jack N‘ Jill a NFco bol dôkladne navrhnutý tak, aby pomáhal našej planéte aj jej obyvateľom. Tieto austrálske značky zmenili zdravotnícky priemysel k lepšiemu, či už prostredníctvom produktov s nulovým odpadom cez ergonomicky navrhnuté rukoväti zubných kefiek pre deti až po netoxickú zubnú pastu.