Košík
prázdny

Sledovanie
objednávok

Články

Čo by (ne)mala obsahovať zubná pasta pre dieťa

Ústna hygiena detí neznamená len kúpu detskej zubnej kefky. Každé dieťatko potrebuje okrem svojej vlastnej špeciálnej kefky aj vlastnú detskú zubnú pastu. Viete, čo by mala a čo zase nemala obsahovať zubná pasta vášho drobčeka?

Nie je žiadnou novinkou, že naši najmenší si na zubnej paste z času na čas celkom rady pochutia. :) Predovšetkým, ak ide o ochutenú zubnú pastu. Je dokonca dokázané, že deti do 6 rokov väčšinu zubnej pasty počas čistenia zúbkov jednoducho prehltnú. Aj preto je nesmierne dôležité dbať na to, čo zubná pasta vášho dieťaťa obsahuje. Pozreli ste sa niekedy na jej zloženie?

Základná otázka: Fluorid – áno či nie?

Naša odpoveď je: nie. Fluorid je látka, ktorá je nevhodná pre malé deti a to špeciálne pre tie, ktoré pastu rady papajú. Pri nesprávnom a nadmernom dávkovaní môže byť fluorid pre ľudský organizmus až toxický. Prílišný príjem fluoridu v tom najmenšom veku môže viesť až k zubnej fluoróze, čo znamená zoslabnutie zubnej skloviny a tvorbu farebných škvŕn na zuboch.

Okrem fluoridu pozor aj na:

  •        titanium dioxide (E171),
  •        sacharín (E954),
  •        parabény
  •        konzervanty
  •        umelé sladidlá
  •        umelé farbivá
  •        Aspartam
  •        SLS – Sodium Lauryl Sulfate

 

Akú zubnú pastu teda vybrať pre vášho drobca?

Odporučiť vám môžeme naše zubné pasty Jack N´Jill. Jednoducho preto, že ide o tie najbezpečnejšie prírodné zubné pasty pre deti. Ani jedna z našich zubných pást pre deti neobsahuje fluoridy a ich zloženie je čisto prírodné. A navyše, ručíme vám za to, že naše zubné pasty budú vášmu drobčekovi aj chutiť. A nemusíte sa ničoho báť, ich papanie mu nijako neublíži. :) V našich ochutených zubných pastách nájdete organické ovocie a organický nechtík.

Nechtík je prírodné liečivo, ktoré pôsobí protizápalovo, a tak je pre ďasná vášho dieťatka vítaným spoločníkom. A organickému ovociu môžete zase ďakovať za to, že sa v našich ochutených zubných pastách nenachádzajú žiadne umelé príchute, žiadne umelé sladidlá, cukor, alergény, glutén… Naše pasty sú certifikované, prírodné, vegánske, bez čohokoľvek umelého.

A sú vhodné aj pre tých najmenších. Hneď, ako si vaše dieťatko navykne na svoju detskú zubnú kefku a budete chcieť pridať aj pastu, nemusíte sa obávať, že by ste s pastou JackandJill niečo pokazili.

A kedy vôbec so zubnou pastou začať?

Ešte predtým, ako začnete vôbec vyberať zubnú pastu pre vaše dieťatko, zastavte sa. Je naozaj už ten čas? Zubnú pastu by malo dieťa začať používať až vtedy, keď je zvyknuté na svoju prvú detskú zubnú kefku. S kefkou začíname vtedy, keď sa pomaličky prerežú aj zadné mliečne zúbky. Tie najprv umývame len za pomoci detskej kefky a čistej vody.

Keď už je vaše dieťa naučené, že náprstnú zubnú kefku nahradila tá tradičná, až potom uvažujte nad výberom tej správnej pasty.

Prajeme vám veľa šťastia pri učení vášho drobca pravidelnej ústnej hygiene! :)